Новини

Новият проект за мащабния комплекс Sofia Square запазва страта работилница.

Инвеститорът GARANTİ KOZA се отказа от предишната идея и възложи проектирането на "А и А Архитекти".

Арх. Ангел Захариев - основател и мениджър на A&A Architects, представи за първи път новият проект за Sofia Square - с инвеститор Garanti Koza в София. Това стана по време на провеждащия се днес в НДК Международен архитектурен форум SHARE София 2019.

Първоначално се предвиждаше Sofia Square на близо 600 000 кв. метра на булевардите "Акад. Иван Евстатиев Гешов" и "Генерал Тотлебен" да бъде с много високо строителство с три жилищни кули, петзвезден хотел с резиденции, офис сграда, търговски комплекс и първото по рода си изкуствено езеро в България.
Този проект не беше особено одобряван заради мащаба на сградите и инвеститорът реши да го преработи, възлагайки проектирането на „А и А Архитекти". Новата концепция акцентира на зона с обществен достъп, запазва старата работилница, като я обновява и допълва подходящо.
Височината на сградите се съобразява с новите изисквания за застрояване в столицата, добавя се много озеленяване и езеро. Зоната ще съдържа офис и жилищна сграда, хотел, детска градина, фууд маркет, скрити фонтани /които охлаждат през лятото, а през зимата настилката остава удобна за ходене/, покрит пасаж с търговски обекти, културен и арт хъб, център за събития, ресторант, спортен център. Идеята ни е проектът да бъде добър пример за регенарция на бивши индустриални зони, каза арх. Захариев. Очаквайте повече информация за проекта.

                                                                                                                                                                                              Източник CityBuild.bg


Публикувано от Борис Тодоров | 31.05.2019г.