Блог

Бирата е полезна за човека - 10 причини да пием бира.

  • Бирата предпазва бъбреците

Бирата е полезна за бъбреците. Проучвания показват, че редовната консумация на бира в умерени количества намалява значително риска от образуване на камъни в бъбреците. Бирата действа като диуретик и стимулира производството на урина заедно с това. Така вредните бактерии не се задържат в тялото

  • Бирата подобрява храносмилането

Бирата съдържа т.нар. разтворими фибри. Разтворимите фибри са повече в тъмната бира. Фибрите са важен елемент за доброто храносмилане. Затова не се колебайте да пиете бира, докато хапвате.

  • Бира за по-добър сън

Бирата може да подобри съня ви, дори да не я пиете в големи количества. Причината е, че в бирата се съдържат лактофлавин и никотинова киселина. И двете са ключови за добър сън.

  • Бира за по-добра памет

Редица проучвания през последните години установяват връзка между пиенето на бира и добрата памет. Според тези изследвания, хората, които пият бира, са по-малко застрашени от Алцхаймер и от деменция.

  • Бира за красива кожа

Това ще се хареса на дамите! Бирата всъщност е една от тайните за здрава кожа. Смята се, че бирата освежава кожата и се бори с пигментните петна. Можете както да я пиете, така и да я използвате като основа за различни маски.

  • Бирата е богата на витамини от група В

Бирата помага на организма ни да се зареди с различни витамини от група В. Особено полезна в това отношение е нефилтрираната бира. За съжаление тя се намира малко по-трудно на нашия пазар. Бирата съдържа витамин В3, който е важен за възстановяването на клетките. Освен това съдържа витамин В6, който ще ви помогне да се справите с ПМС. А витамин В9, познат още като фолиева киселина, предпазва от рак на дебело

  • Бира за здрави кости

Бирата в малки количества се грижи за здравето на костите. Същите ползи има и от умереното пиене на вино. Трябва да внимавате обаче, защото прекаляването с бира или вино може да има точно обратния ефект и да отслаби костите.

  • Бира при болки в корема

Ако ви боли корем, имате киселини или ви се гади, пийнете няколко глътки бира. Тя ще ви помогне да облекчите болката и да забравите за неприятното усещане.

Важно: Ако имате язва или гастрит, и болките са от това, забравете за бирата. Алкохолът ще влоши състоянието ви

  • Бирата е естествена напитка

Бирата е една от най-полезните напитки на пазара. Не съдържа консерванти, защото алкохолът и хмелът в нея са естествени консерванти. От друга страна съдържа ниски количества алкохол. А според проучванията умереният прием на алкохол удължава живота

                                                                                                                                                                    снимки: Архив и istockphoto.com

                                                                                                                                                                                  Радослава Михайлова

Публикувано от Борис Тодоров | 03.02.2018г. | А дали е така?